Felvidéki vendégek a Győri Egyházmegyei Karitásznál

Április 18-án a Nagyszombati Érsekséghez tartozó Dunaszerdahelyről érkeztek vendégek, hogy szorosabbra fűzzék kapcsolatukat a Győri Egyházmegyei Karitásszal, és megbeszélést folytassanak a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről.

A Szakál László dunaszerdahelyi esperes-plébános vezette küldöttség tulajdonképpen a Győri Egyházmegyei Karitász egy évvel ezelőtti látogatását viszonozta; azóta már megkezdődött a szolgálat a dunaszerdahelyi, egyes sorszámú karitász-csoportban, melynek világi vezetője, Bugár György mellett három önkéntes, Mórocz Anna, Póda Éva, Póda Margit is meglátogatott minket. A küldöttség Szabó György egyházmegyei karitász-igazgató kalauzolásában megtekintette központunkat, a győri Apor Vilmos Házat, megismerkedett szerteágazó tevékenységünk főbb irányaival, illetve közös munkaebéden vett részt Németh László általános püspöki helynökkel.

A két fél júniusban és szeptemberben további személyes találkozókat tervez a kapcsolatok erősítése érdekében, illetve hogy – összefogva egy csehországi társszervezettel – közösen pályázhasson Európai Uniós forrásokra.

Győri Egyházmegyei Karitász

Felvidéki vendégek a Győri Egyházmegyei Karitásznál