Jót tenni jó! – Idén is jótékonysági bált rendeztek Mosonban

„Mi, erősek, tartozunk azzal, hogy az erőtlenek gyengeségeit hordozzuk.” (Róm 15,1a)

Különösen kedves szentünk Szent Erzsébet. Az ő példáját követve idén is megszerveztük november 17-én a Mosoni Római Katolikus Plébánia, a mosoni Karitász-csoport és a Német Kisebbségi Önkormányzat közös jótékonysági bálját. Bálunkat Kapui Jenő mosoni esperes-plébános, dr. Nagy István földművelésügyi miniszter és dr. Frauhammer Csaba önkormányzati képviselő köszöntő szavai után a mosoni ifjúsági hittanosok keringője nyitotta meg. A finom vacsora, a jó zene és a több mint 200 fős társaság gondoskodott az örömteli hangulatról, mely hajnalig tartott. A bál lehetőséget adott sok-sok beszélgetésre és táncra, a fiataloknak és az időseknek a kulturált szórakozásra, és nem utolsó sorban adakozásra.

A jótékonysági bál bevételéből a mosoni Karitász-csoport tagjai kb. 200 tartósélelmiszer-csomagot állítanak össze, amelyeket még Karácsony előtt rászoruló idősek és nagycsaládosok részére szállítanak ki. Ezeket a csomagokat nemcsak templomba járó emberek, hanem egész városunk területén élő rászorulók kapják. A csomagok átadásának fontos része a beszélgetés is azokkal, akik az adományt kapják.

Mindannyiunk kötelessége jót tenni, és ha megtapasztaljuk a jóság és a segítés örömét, akkor boldogság költözik a szívünkbe, lelkünkbe. Jót tenni nem hit kérdése, hanem kötelesség. Köszönjük mindenkinek, aki bálunkat bármilyen formában támogatta!

Weiszné Sáling Éva (mosoni Karitász-csoport)
Fotó: Nepomuki Szent János-plébánia, Moson