Reményt és munkalehetőséget adni a cél

A Get Work Trend Kft., valamint az Optimum Munkapróba Központ reintegrációs központot hozott létre, melyet pénteken mutattak be a Győri Egyházmegyei Karitász Apor Vilmos Házában.

Szabó György, a Győri Egyházmegyei Karitász igazgatója köszöntőjében elmondta, céljuk, hogy megváltozott munkaképességűek számára olyan képzést nyújtsanak. amely megfelelő lehet a modern kor követelményeinek. Többek között esélyt szeretnének adni a megváltozott munkaképességűeknek a nyílt, illetve online (digitális) munkaerőpiaci elhelyezkedésre, amely által jobb munkakörülmények, szélesebb munkaköri és kereseti lehetőségek is biztosíthatók számukra. A szakmai és lelki támogatás együttesen jelenthet olyan segítséget, amellyel a rászorulók szorgalmas, szakértő munkavállalókká válhatnak. Ha a segítségre szorulók önbecsülésén, anyagi helyzetén javítani tudnak, akkor az a családjuknak és a társadalomnak egyaránt javára válik.

Veres András győri megyéspüspök örömét fejezte ki a kezdeményezés kapcsán, kiemelve, hogy mennyire fontos munkalehetőséget nyújtani megváltozott munkaképességű embertársainknak. Példaként említette a Szombathelyi Egyházmegyében már létrejött számos foglalkoztató egységet. Szeretné, ha a Győri Egyházmegye területén is létesülnének ilyen jellegű terek, ahol a hasonló problémával küzdők találkozhatnak, akik számára különösen nagy gondot jelent belépni vagy visszatérni a munka világába. A számukra adott munkalehetőség sokszorosan megtérül.

Őri Dóra, a Get Work Trend Kft. ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a megváltozott munkaképességű emberek megfelelő képzéssel szintén minőségi termékek elkészítésére képesek, az általuk elkészített tárgyak – számos jó példa bizonyítja –, hogy belföldön és külföldön egyaránt keresettek. A közösen létrehozott központ elsődleges célja, hogy segítse, támogassa és felgyorsítsa a megváltozott munkaképességű személyek munkaerőpiaci reintegrációját.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő kiemelte, mindenkinek eséllyel kell pályáznia a munkaerőpiacon, a hátrányos helyzetben élők foglalkoztatása kötelesség. „Ha nyúlik felénk egy kéz, akkor adjunk segítséget, lehetőségeink szerint támogassuk a rászorulót” – zárta gondolatait Simon Róbert Balázs

A megváltozott munkaképességűek szélesebb körű foglalkoztatását, életkörülményeik javítását célzó program keretében idén a Győri Egyházmegyei Karitász is csatlakozott az „MMM – Macit minden mentőautóba” országos karitatív kezdeményezéshez. A sajtótájékoztató végén kétszáz darab megváltozott munkaképességű munkatárs által készített állatfigurát ajándékozott az egyházmegyei intézmény az Országos Mentőszolgálat győri szervezetének.

Forrás: Győri Egyházmegye Sajtóirodája
Fotó: Kertics Dia