Regionális karitászcsoport-találkozó Mosonmagyaróváron

Június 10-én a Győri Egyházmegyei Karitász magyaróvári önkéntes csoportja vendégül látta a mosoni, a lébényi és a mosonszolnoki karitász-csoportot. A találkozón részt vett Bodó Zoltán magyaróvári és Mészáros Miklós lébényi plébános atya, valamint egyházközségünk kispapjai. A rendezvény plébániánk udvarán zajlott.

A találkozó kezdetén a négy csoport vezetője mutatkozott be és beszélt csoportjainak tevékenységeiről. Ezután átmentünk a Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd templomba, ahol a Mosonmagyaróvári Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda diákjai templomunk szépségeit mutatták be Mészáros Gabriella vezetésével. 18 órakor közös szentmisében adtunk hálát az együttlétért és minden jócselekedetért, amit a jótékonyság és irgalmasság jegyében tenni tudunk. A szentmise után közösen megtekintettük a templomunk alatt lévő Habsburg kriptát. Ezt követően visszamentünk a plébániaudvarra, ahol szeretetlakomán vettünk részt. Baráti beszélgetések közben ötletek, tapasztalatok és élmények cseréltek gazdát. Az egész találkozó felemelő volt: a koronavírus-járvány után végre felszabadultan tudtunk egymással együtt lenni, ismerkedni, beszélgetni. Köszönjük minden résztvevőnek, hogy elfogadták a meghívást és széppé, tartalmassá tehettük velük együtt a találkozónkat!

Ugyanezen a hétvégén templomunkban pénzadomány-gyűjtést hirdettük meg az ukrajnai háború elszenvedőinek megsegítésére. Ehhez csatlakoztak az ipartelepi kápolna és a mosonszolnoki templom hívei is. Összesen 352.200 Ft-ot gyűjtöttünk, mely összeget a Katolikus Karitász részére célzott adományként küldünk tovább. Köszönet és hála minden adakozónak!

Kránitz Péter csoportvezető (Magyaróvári karitász-csoport)
Fotó: Szerencsi Gábor (Magyaróvári karitász-csoport)