Gyerekek karácsonyát szervezett a Győri Egyházmegyei Karitász

Idén első alkalommal csatlakozott szervezetünk a Katolikus Karitász „Gyerekek karácsonya” elnevezésű akciójához, melynek keretében 10 szegény sorsú család 22 gyermekének személyes karácsonyi kívánságlistáját teljesítettük, szebbé téve ezáltal az ő ünnepüket. Az átadásra december 19-én került sor meghitt ünnepség keretében a győri Apor Vilmos Házban.

Az ünnepség elején Lőrincz Attila győri karitász-igazgató köszöntötte az egybegyűlt családokat. Kiemelte, a gyerekek karácsonya a Katolikus Karitász „Tárjátok ki szíveteket” adventi programsorozatának égisze alatt először valósul meg Győrben, köszönhetően aktív plébániai csoportjainknak, illetve önzetlen támogatóinknak. Előbbiek jelzése alapján találtunk olyan családokat, akik számára nehézséget jelent a karácsonyi ajándék megvásárlása; utóbbiak pedig szervezetünk mellé álltak ebben a nemes ügyben. Az igazgató köszönettel fordult a jelenlévő támogatók és közreműködők felé. Ezután Németh László nyugalmazott püspöki helynök elmélkedett karácsony valódi titkáról a gyerekek bevonásával. László atya játékos kérdezz-felelek segítségével emlékeztette a jelenlévőket a kétezer évvel ezelőtti eseményekre, kiemelve, hogy a Megváltó születése feletti öröm ma is megmelegíti minden jóakaratú ember szívét. László atya elmélkedése végén ünnepélyesen megáldotta az összegyűjtött ajándékokat.

Az ünnepség folytatásaként Jókai Mór „Melyiket a kilenc közül?” című novellája hangzott el karitász-munkatársaink tolmácsolásában, majd a gyerekek végre birtokba vehették a nekik szóló ajándékokat. Míg ők mosolyogva bontogatták a dobozokat – s egyre-másra kerültek elő focilabdák és mezek, könyvek és színezők, társasjátékok és kirakók vagy akár egy-egy bicikli és roller –, a gyermekek szüleinek családonként 10 000 Ft-nyi vásárlási utalványt, illetve egy-egy csomag szaloncukrot adtunk át. Ünnepségünk közös sütizéssel és gyümölcs-kínálással zárult.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász