Tartós szeretet a Győri Egyházmegyében is

Csaknem 6 tonnányi tartósélelmiszert gyűjtöttek március 12-19. között az idei Tartós szeretet-akció keretében a Győri Egyházmegyében. A Katolikus Karitász által meghirdetett nagyböjti adakozás során összegyűlt adományokat még húsvét előtt átadják a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntesei és munkatársai az arra rászorulóknak.

Az egyházmegyénk templomaiban meghirdetett gyűjtésen túl a győri Apor Vilmos Ház munkatársai március 10. és 14. között négy napon át gyűjthettek tartósélelmiszert Győr egyik ALDI élelmiszerüzletében. Az akció során mintegy 22 önkéntesünket mozgattunk meg, segítségükkel összesen 1140 kg adományt gyűjthettünk. Egyikük így vallott élményeiről: „Nagyon jó volt az önkéntes munka, sok jófej embert ismertem meg és egyesek a barátaim is lettek. Maga a munka is jó volt, örömmel töltött el, hogy segíthettem a rászorulóknak, illetve pozitívan hatott rám, milyen kedvesek voltak a vásárlók.” (Hungler Márton önkéntes)

Az idei Tartós szeretet-akció során országosan mintegy 140 tonna tartósélelmiszert gyűjtött a Katolikus Karitász. A Győri Egyházmegyei Karitász munkatársai folyamatosan adják át az adományokból készített célzott tartósélelmiszer-csomagokat a velünk kapcsolatban álló, szegény sorsú családoknak.

Fotóinkon a győri tartósélelmiszer-gyűjtés és két győri családnak való célzott, személyes adományozás látható.

Győri Egyházmegyei Karitász