Hittan-karitász tábort tartottak a mosoni plébánián

023-ban is napközis hittan-karitász tábort szerveztek a mosoni plébánián. A táborozók többségében alsó tagozatos gyerekek és a plébánia ifjúsági hittanosai voltak.

Hétfőn szentmisével kezdtük táborunkat, Licz Csaba káplán atya gondolatai végig kísérték hetünket. Különleges élményben lehetett részük a táborozóknak: Gulyás Vilmos újmisés atyával találkozhattak, kérdezhették a hivatásáról, az életéről, a tanulmányairól. A szerdai napon a Győri Egyházmegyei Karitásztól kaptuk kölcsön a Játszóbusz játékait, örömmel vették kicsik és nagyok. Délutánokon ping-pongoztunk, kártyáztunk és kézműves foglalkozások voltak. A gyerekek naponta ajándékokat készítettek családjuknak; minden délután kóstolóval egybekötött gyógynövény tea bemutatón vehettek részt.

Hetünket szentmise zárta, hálát adtunk a Jóistennek a szép időért, hogy örömben és békességben, feszültségmentesen élhettünk. Öröm volt látni a sok mosolygós arcot. Gazdagodtunk mi is hitben, szeretetben, békességben, egymás segítésében, egymásra figyelésben. Az áldott napokért hála legyen az Úrnak!

Weiszné Sáling Éva / Győri Egyházmegye Sajtóiroda (km)
Fotó: Mosoni karitász-csoport