Püspök atya idén is szeretet-utakon járt

Egy hosszú évek óta tartó szép hagyományt követve, karácsony közeledtével, december 18-án dr. Pápai Lajos megyéspüspök Szabó György egyházmegyei karitász-igazgató kíséretében idén is ellátogatott három olyan intézménybe, ahol rászorulók és szükséget szenvedők laknak. Az Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthont, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény és Gyermekotthont, valamint a likócsi Segítőházat természetesen nem üres kézzel kereste fel: a szeretet szavai mellé kézzelfogható, hasznos adományokat vitt.

Püspök atya idén is szeretet-utakon járt

A győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthonban püspök atyát kedves műsorral fogadták a lakók, akik készületük jutalmaként édességet kaptak, valamint krétát, filctollat, illetve építőkocka-játékokat. Az intézmény vezetője, Várnai Viktória kérdésünkre elmondta, hogy az itt lakó mintegy 50 nehéz sorsú gyermek és leányanya nagy hasznát veszi az adományoknak.

Püspök atya ezután 16 órára a Bárczi-iskola karácsonyi ünnepségére volt hivatalos, melyen a gyerekek, a szülők és a dolgozók mellett az iskola minden jótevője, többek között Vincze Ottó válogatott labdarúgó és Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakozó is jelen volt. Borsfai László igazgató köszöntője után együtt gyújtotta püspök atyával a gyertyákat az adventi koszorún. A gazdag karácsonyi műsor egyik éke volt az a mese-előadás, melynek költségeit idén egyházmegyénk állta.

A délután harmadik állomásaként püspök atya a likócsi Segítőházba látogatott el, hogy mintegy 150 db, tartós-élelmiszerrel, ruhával és gyümölccsel teli csomagot osszon szét a hajléktalanok között. A győri Prohászka-iskola diákjai Pusztai László és Horváth-Hutás Rita tanárok vezetésével rövid műsort adtak az egybegyűlteknek, ezután püspök atya szólt röviden. Kápláni működésének egyik kedves élményét felidézve kiemelte, az igazi ajándék nem pénzben vagy hatalomban mérhető, hanem az isteni szeretetben, melyet mi is ingyenesen ajándékozhatunk egymásnak.

Paksa Balázs
Fotó: Ács Tamás