TÁRJÁTOK KI A SZÍVETEKET!

Tárjátok ki szíveteket

A Karitász minden év novemberében meghirdeti adventi segélyprogramját, mely összefogja a helyi csoportok, plébániai közösségek és minden jóakaratú ember karácsony előtti munkálkodását a rászorulók érdekében.

Tartós szeretet

Adventi tartósélelmiszer-gyűjtés

A Tartós szeretet a Katolikus Karitász országos méretű tartósélelmiszer-gyűjtő akciója, melyre minden év nagyböjtjén (március) és adventjén (november-december) sor kerül. A katolikus templomokban ezekben az időpontokban tartósélelmiszer-gyűjtés kezdődik a helyi önkéntes csoportok vezetésével. Az összegyűlt adományok aztán húsvét, illetve karácsony előtt kerülnek a rászoruló családok asztalára. Ha felajánlana tartósélelmiszert, keresse az Ön lakóhelyéhez legközelebbi önkéntes csoportunkat.

Angyalbatyu

Angyalbatyu ajándékgyűjtő akció

Az adventi időszakban különös szeretettel gondolunk a gyerekekre: helyi csoportjaink koordinálásával arra biztatunk, hogy állítsunk össze egy-egy cipősdobozba egy kis tanszert, könyvet, játékot, tisztálkodási szert, ruhácskát, édességet. A dobozra írjuk rá a megajándékozni szánt gyermek nemét és életkorát, majd juttassuk el a helyi karitász-csoporthoz  vagy győri központunkba! Mindezzel sok nélkülöző család gyermekeinek karácsonyát tehetjük szebbé. 

Egymillió csillag

Egymillió csillag a szegényekért

Az 1998-ban Franciaországból indult nemzetközi akcióban 2008-től hazánk is részt vesz, immár 15 országgal karöltve.
Szolidaritási akciónk lényege, hogy az anyagi javak mellett egy-egy fohásszal is gondoljunk a nélkülözőkre, világszerte erősítve a Krisztustól tanult felebaráti szeretet kötelékeit. Ennek eszköze, hogy helyi csoportjainkon keresztül, adomány ellenében következő évi karitász-naptárt, valamint mécsest kínálunk, hogy a lélek imájával is segíthessük a nehéz sorsúakat.