SZENT KATALIN IDŐSGONDOZÁSI PROGRAM

Szent Katalin idősgondozási programot indítunk

2021 nyarán, a koronavírus-járvány enyhülésével gondos, megfontolt előkészítő háttérmunka után Szent Katalin idősgondozási programot indított a Győri Egyházmegyei Karitász, hogy hatékony segítséget és lelki támaszt nyújtson idős, beteg, elmagányosodott embertársaink részére. A program további célja, hogy ösztönözze a helyi önkéntes csoportjaink által jelenleg is végzett idősgondozási tevékenységet.

Tevékenységünk nem minősül professzionális ellátói vagy ápolói tevékenységnek, szolgálatunk a házi segítségnyújtás keretein belül marad, melyet apróbb házkörüli teendők elvégzése, kisebb takarítási munkák, egészségügyi séta, bevásárlás, gyógyszerkiváltás, valamint személyre szabott elbeszélgetés formájában valósítunk meg. A Karitász hitvallása nyomán ez utóbbi a legfontosabb vállalásunk, hiszen a segítő és rászoruló közötti személyes bizalom minden szeretetszolgálat alapja. Példaképünk ebben Sziénai Szent Katalin, aki csodákkal kísért élete során mindig a konfliktusok békítésére és az ellentétek kiengesztelésére törekedett. Ezért választottuk őt programunk patrónusának.

Idősgondozási programunk jelenleg Győr Megyei Jogú Város belterületére korlátozódik. Szeretettel várjuk azon önkéntesek jelentkezését, akik elhivatottságot éreznek idős embertársaink segítő szolgálatára!

További információ és jelentkezés: szocialis@gyorikaritasz.hu, +36-96/283-038.