Karitász bálon a győri önkéntesek

2016-ban ünnepli a Katolikus Karitász megalapításának 85. és újjászervezésének 25. évfordulóját. E jubileumi évet november 21-én, szombaton egy jótékonysági bállal nyitották meg a budapesti Groupama Arénában. A bál teljes bevételét a Kárpátaljai gyermekek és családjaik megsegítésére fordítja a segélyszervezet.

A megnyitón köszöntőt mondott: Erdő Péter bíboros, Tarlós István Budapest főpolgármestere, Spányi Antal püspök atya a Katolikus Karitász elnöke, Soltész Miklós Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára, valamint Bácskai János ferencvárosi polgármester. A köszöntők után adták át a Szent Erzsébet rózsája díjat, melyet az idei évben Szóda Józsefné a tokodi Karitász csoport vezetője érdemelhetett ki több évtizedes aktív, önkéntes munkájáért. A mulatság nyitótánccal kezdődött; korhű ruhában palotást adtak elő a Piarista a Prohászka Ottokár és a Patrona Hungariae gimnáziumok diákjai. Az est folyamán a talpalávalót a Szerenád együttes szolgáltatta, majd a későbbiekben sor került Illényi Katica hegedűművész koncertjére és a Kabóca együttes táncházára is. A hajnalig tartó mulatságon kb. 1000 fő karitász munkatárs és önkéntes, valamint támogató vett részt.

Győrből is külön busszal szállítottuk az önkénteseinket a bálra, ezzel is megköszönve több éves áldozatos munkájukat, mellyel minden nap segítik szervezetünk zökkenőmentes működését. Az alábbi galériában a rendezvényről, valamint a győri csapatról készült fényképeket tekinthetik meg.

Győri Egyházmegyei Karitász