Adományosztás a Győri Egyházmegyei Karitásznál

Az idei évben a négy tonnányi tartósélelmiszer-adomány mellett az elmúlt időszakban az alábbiakkal tudta támogatni a Győri Egyházmegyei Karitász az országos Karitásznak köszönhetően a nélkülöző családokat:

Pelenka-program: Az országos keretből, 49 kisgyermekes családot támogatunk közel fél évre elegendő mennyiségű pelenkával a DM áruházlánc segítségével, amit még helyi forrásból 5 gyerkőcre való mennyiséggel egészítettünk ki.

Öngondoskodó háztartások-program: Az országos központnak köszönhetően 100 rászoruló család részesült vetőmag-adományban, amelyet még 40 családra elegendő vetőmaggal pótoltunk ki. Egy család 24 zacskót kapott, amelyek 21-féle konyhakerti vetőmagból álltak.

Béres Csepp: 300 üveg Béres Cseppet osztottunk szét rászoruló idős és beteg emberek között a Béres Alapítvány jóvoltából.

Ezen felül még Sándor Károly töltéstavai polgármesternek köszönhetően 155 liter biogyümölcslevet tudtunk szétosztani nagycsaládos klienseink között a győri központunkban.

Az adományok kiosztásában a helyi karitászcsoportos önkéntesei voltak a segítségünkre, ez úton is köszönjük áldozatos munkájukat.

Jelenleg ruha-, cipő- és játék-adománnyal tudjuk segíteni a rászorulókat. Ügyfélfogadási időnk minden héten, kedden 9-től 12 óráig tart. (9027 Győr, Kandó Kálmán u. 10.)

Horváth Glória / Győri Egyházmegyei Karitász