Győri egyházmegyés sikerek a Karitász országos rajzpályázatán

A Katolikus Karitász, a jubileumi évben országos rajzpályázatot hirdetett általános iskolás gyermekeknek Embertől emberig címmel. A pályázat témái a következők voltak: Hogyan jelenik meg a szegénység a Te életedben? Hogyan segíthetsz Te? Hogyan segít a Karitász? A pályázat során két korcsoportban (alsós, felsős) összesen 93 pályamű érkezett be a Győri Egyházmegyei Karitászhoz.

Szabó György, a Győri Egyházmegyei Karitász igazgatója elsőként Ivánban, a helyi iskola június 17-én megrendezett évzáróján adta Gats Grétának a nyereményt és az oklevelet. A településen nagyon családias légkör volt, és utána alkalom adódott beszélgetni a tantestülettel és a megjelent környékbeli is polgármesterekkel.

Másnap, június 18-án Csornán, a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola évzáró ünnepségén, a kitűnő bizonyítványokért járó jutalomkönyvek kiosztása után adta át Szabó György a Karitász ajándékait néhány mondat kíséretében Karkai Viviennek, Festő Nikolettnek és Balics Eszternek. Az igazgató az iskola részére átadta 100 példányban a Karitász Adásidő című folyóiratát, melynek belső borítóján találhatóak a nyertes rajzok. A közeljövőben a rajzok egy országos kiállításon is be lesznek mutatva. Büszkék vagyunk rá, hogy a beküldött rajzok közül három, az országos megmérettetésen is helyezést hozott el.

Gratulálunk a nyerteseknek, és minden résztvevőnek köszönjük a csodálatos rajzokat!

Horváth Glória / Győri Egyházmegyei Karitász

A nyertesek listája:

Alsó tagozat:
Megyei I. helyezett, valamint országos II. helyezett: Karkai Vivien 1. c (Csorna, II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola)
Megyei II. helyezett: Festő Nikolett 3. b (Csorna, II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola)
Megyei III. helyezett: Tóth Gergely András 3. b (Sopron, Szent Orsolya Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium)

Felső tagozat:
Országos és megyei I. helyezett: Balics Eszter 5. a (Csorna, II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Óvoda és Általános Iskola)
Országos Különdíj és megyei II. helyezett: Gats Gréta 8. o. (Iván, Iváni Általános Iskola)
Megyei III. helyezett: Pongrácz Anna Benedikta 5. o. (Győr, Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda)