Húsvéti élelmiszeradományt kaptak a rászorulók

Családonként 8-10 kg tartósélelmiszer-adományt kaptak a rászorulók, nagycsaládosok Győrben húsvét előtt: a Katolikus Karitásznál április 3-án, hétfő délelőtt vehették át az érintettek az adományokat. A csomagokban olajat, lisztet, cukrot, konzerveket, kekszet, száraztésztát, rizst találhattak a rászorulók, a nagycsaládosoknak pedig még némi aprósággal, csokival, teával is kedveskedtek húsvét alkalmából az adományozók.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia évről-évre országos tartósélelmiszer-gyűjtést szervez nagyböjt idején, hogy a nehézségekkel küzdők mindennapi megélhetését segítse. A felhívásra a Győri Egyházmegyében 5000 kg tartósélelmiszer gyűlt össze, melynek nagyobb részét az egyházmegye templomaiban gyűjtöttek és osztottak szét a hátrányos helyzetűek között. Ebből a mennyiségből 1800 kg tartósélelmiszert a Győri Egyházmegyei Karitász központjába szállítottak, ahol 180 csomagot állítottak belőle össze és osztottak ki hétfőn a nyilvántartott rászorulók között. A Győri Egyházmegyei Karitász ehhez a gyűjtéshez kapcsolódva szervezett március 25-én, a kismegyeri CBA diszkont áruházban gyűjtést, ahol a nap folyamán a vásárlók 250 kg élelmiszert adományoztak. Az emberek szívesen adakoznak, az üzlet előtti gyűjtésnél tapasztalható volt, hogy minden második vásárló tett valamit a gyűjtőkocsiba.

Szabó György, a Győri Egyházmegyei Karitász vezetője a hétfői adományosztás kapcsán elmondta, ezúttal valamivel több tartósélelmiszert kaptak, mint az elmúlt években. Úgy látják, a középréteg és a nyugdíjasok azok, akik szívesen adakoznak. A rászorulók pedig minden segítségnek örülnek, a tartósélelmiszernek éppúgy, mint a cipőnek vagy a lakhatási támogatásnak. Az eseményhez kapcsolódó sajtótájékoztatón azt is megtudtuk, hogy a Kandó Kálmán úti karitász-központban jelenleg is felújítás zajlik: most egy 80 négyzetméteres szobát alakítanak át, ahol 12 megváltozott munkaképességű embert tudnak majd foglalkoztatni, valamint a közelmúltban készült el az épület udvarának rendezése is.

Földvári Gabriella
Fotó: O. Jakócs Péter
Forrás: GyőrPlusz