Győri egyházmegyés gyerekek üdültek a fonyód-ligeti Erzsébet-táborban

Az Erzsébet program keretében megszervezett fonyódligeti Erzsébet-táborban július 23-28. között harminc, a Győri Egyházmegyéből származó, nehéz sorsú család gyermeke kapott lehetőséget az önfeledt nyári pihenésre a Katolikus Karitász szervezésében.

Július 23-án Weiszné Sáling Éva mosonmagyaróvári hittanár és két kísérőtársa vezetésével indult útnak a győri gyerekekkel teli busz Fonyód felé. A déli érkezéskor a résztvevők megtapasztalhatták, a tábor a Balaton partján, csodálatos környezetben fekszik, szemben a tanúhegyekkel. A négyágyas szobákban történő elhelyezkedést követően a gyerekek négy állomásos akadályverseny révén sajátították el a tábor szabályait, majd strandolás és esti tábornyitó következett.

Másnap délelőtt Moby Dick számítógépes játékos tanórán vett részt a tábor, megismerkedve 3D-s nyomtatás rejtelmeivel, ezután kutyás bemutatót tartottak a táborban, este a Soltis Lajos színház szórakoztatta a lakókat előadásával.

Kedden délelőtt tábori olimpián vehettek részt a gyerekek (100 m futás, medicinlabda dobás, ugrálókötelezés, fekvőtámaszozás, helyből távolugrás), több érmet és sok jutalmat elnyerve. Később Mobilis-kísérletek, Langaléta Garabonciások, Nimród honfoglalás-kori foglalkozások, valamint cheerleader-bemutató, vízi kalandpark, sárkányhajó- és foci-bajnokság várta a táborozókat. A napot az „Ilyen a Jazz” előadás zárta, majd lefekvés után, meglepetésként éjszakai akadályverseny következett.
Szerdán a hősök napjáról való megemlékezésként rendőr-, tűzoltó-, katona- és mentős bemutatóra került sor játékos formában. A gyerekek kipróbálhattak olyan „részeg” szemüveget, melyben úgy lépkedtek, mintha kissé spiccesek lennének, felöltözhettek kommandósnak, kipróbálhatták a katonai szimulátort, tüzet olthattak, füstsátorban járhattak. Délután kézműves foglalkozáson vettek részt, trambulinoztattak, este pedig Ethnosound-koncert és tábori mozi szórakoztatta a résztvevőket.

Csütörtök délelőtt az eső miatt kézműves foglalkozásra került sor, az ebéd előtti „Egy perc és nyersz” játékon pedig az egyik győri csapat dobogós lett. Délután a tervezett vitorlázás helyett tábori „Ki mit tud?”-ot rendeztek a szervezők, este pedig táborzárás következett, jelezve, hogy másnap, pénteken már hazaindul egyházmegyés csapatunk.

Győri Egyházmegyei Karitász