Karitász-tábor Lébényben

Nemzeti ünnepünk küszöbén, augusztus 17-19. között rendeztek karitász-tábort a lébényi Szent Jakab-plébánia kertjében, a helyi Boldog Jolán karitász-csoport szervezésében. A tábor közös imádsággal kezdődött, melyet Gőgh Tibor lébényi plébános atya vezetett. Ezután minden résztvevő imafüzetet kapott, valamint eszközöket ahhoz, hogy saját kitűzőjét elkészíthesse. A nap folyamán ceruzatartó és gipszfigurák alkotására, valamint közös éneklésre, táncra, labdajátékokra és bújócskára is lehetőség volt. A napközi étkezéseket helyi vállalkozók és a karitász-csoport tagjai, az ebédet a Gast Vital étterem biztosította.

A második nap délelőttjén Tibor atya séta keretében mutatta be a gyerekeknek Lébény nevezetességeit, melyre délután vidám kvízjáték épült. A tábor zárónapján a résztvevők közös énektanulással készültek a szentmisére, majd aszfaltrajz-verseny kezdődött, melynek keretében a tábori élményeket lehetett megörökíteni. Az esti szentmise után szabadtéren készült pörkölttel és hangulatos tábortűzzel zárult az együttlét.

Köszönjük a résztvevő karitász-tagok segítségét, Gőgh Tibor atya támogatását és segítségét. Köszönjük a vállalkozók adományait: CBA, Hajnal-Hús, Tóth Kinga, Fehérvári cukrászda, Csengeiné Ildi, Lébényi Csilla, Németh Zoltán. A szülőktől is sok adományt kaptunk, köszönjük.

Elek Istvánné csoportvezető
Boldog Jolán karitász-csoport, Lébény