Tartósélelmiszert gyűjtött a Győri Egyházmegyei Karitász

Három napon át, november 24-26. között két helyszínen is tartósélelmiszert gyűjtött a Győri Egyházmegyei Karitász, hogy Karácsony előtt ezzel is segítse a rászorulókat. A Szigethy Attila úti TESCO boltban az „Élelmiszerbank”, a kismegyeri CBA üzletben pedig a „Tárjátok ki szíveteket” akció keretében gyűjtöttek önkénteseink többek között étolajat, száraztésztát, rizst, lisztet, cukrot, konzervet és édességet. Hála a vásárlók adakozókedvének, a TESCO-ban 937 kg, a CBA-ban pedig 517 kg tartósélelmiszert sikerült összegyűjteni. Köszönjük szépen az adományokat, önkénteseinknek az egész hétvégi szolgálatot, a boltok dolgozóinak pedig a figyelmes segítséget!

Az adományokat egységes csomagokba rendezve december 4-én 9 órától osztjuk szét a rászoruló családok számára a Győri Egyházmegyei Karitász Apor Vilmos Háznál (9027 Győr, Kandó Kálmán u. 10.), mely időpontra szeretettel hívjuk és várjuk a sajtó képviselőit.

Az idei „Tárjátok ki szíveteket” programsorozat kiemelt eseményeként kerül sor Advent első vasárnapján, december 3-án 18.10-től az „Egymillió csillag a szegényekért” akció országos megnyitójára Győr Széchenyi terén. Az eseményt dr. Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke, valamint Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója nyitja meg. Az ünnepi műsor végeztével lehetőség nyílik adományozásra, melyet egy-egy adventi mécsessel és 2018-as Karitász-naptárral köszönünk meg. Szeretettel várunk mindenkit.

Győri Egyházmegyei Karitász