Karitász-bált szerveztek a harkai időseknek

A harkai karitász-csoport önkéntesei nemrég elhatározták, hogy valamilyen szórakoztató programot szerveznek a település nyugdíjasainak azzal a céllal, hogy kimozdítsák őket megszokott mindennapjaikból. A tervezett bál időpontja 2018. február 3-ra lett kitűzve. A szervezők batyus bált rendeztek, ami azt a célt szolgálta, hogy a résztvevők már az esemény előtti héten lázasan készülődjenek. Volt, aki finomabbnál finomabb süteményeket, és olyan is, aki szendvicset hozott magával.

A bálon 75-80 fő vett részt, melynek hangulatáról Baranyai László zenész gondoskodott. A mulatság elején a szervezők borral köszöntötték nyugdíjasaikat, és együtt koccintottak mindenki egészségére. A bál derekán egy kis szünet következett, ekkor kihúzták a tombolákat, majd születésnapja alkalmából felköszöntötték Morvayné Zsuzsa helyi karitász-önkéntest. A vendégsereg egyik házaspárja a közeljövőben ünnepli az 50. házassági évfordulóját (a feleség pedig a 70. születésnapját), ezért Németh Antal harkai plébános megáldotta őket. Mindenkit meghatott ez a jelenet. Ezután az újonnan megáldott házaspár is táncra perdült.

A bál végén, az utolsó 4-5 zeneszámra beállt mindenki táncolni, feledve testi-lelki gondjait. A fáradtság ellenére fergeteges volt a hangulat. A vendégek végül külön zeneszámmal köszönték meg a szervezők munkáját, és megígértették velük, hogy jövőre is megrendezik a farsangi mulatságot.

Pelle Dorottya (harkai karitász-csoport)