Keresztút a karitászosokkal a Családok évében a családokért

Nagyböjt péntekein templomunkban is összegyűlnek a hívek, hogy együtt elmélkedjenek Jézus keresztútján. Az elmúlt héten a hittanosok voltak az előimádkozók, míg március 16-án, most pénteken a helyi karitászcsoport vezette az elmélkedést.

Két ok is motiválta a karitászosokat, hogy jelentkezzenek a keresztút végzésére. Nemcsak a szeretetszolgálatban vállalnak aktív szerepet, hanem az egyházközség liturgikus életében is részt kívánnak venni. Az elmélkedések témája pedig adott volt: a Magyar Katolikus Egyház 2018-ra meghirdette a Családok évét, amelyhez a Magyaróvári Egyházközség is csatlakozott.

A Családok keresztútja során felismerhetővé vált: a mindennapokban is felfedezhetjük a keresztút állomásait. Akkor is Jézus lehet a példánk, amikor ítélet hangzik el, vagy amikor valaki elesik. De a szeretet és az odaadás is megjelenik a hétköznapokban, amikor Veronika példájára csak egy kendőt tudunk adni, vagy amikor Cirenei Simonná kell válnunk, hogy segítsünk a családban a kereszt hordozásában. Legyen szó akár a vér szerinti hozzátartozóinkról, akár a keresztség által újjászületett testvérünkről, így akár a plébániai közösségünkről.

Horváth Gábor
Fotók: Csapó István