Segítség összefogással Kisbéren

A Katolikus Karitász országos központja és a Győri Egyházmegyei Karitász közös erővel segítette egy kisbéri otthon szennyvízcsatornájának kiépítését.

A történet két éve, 2016. tavaszán kezdődött, amikor egy asszony Kisbérről fordult segítségért a Győri Egyházmegyei Karitászhoz. Háza, melyet korábban tűzeset ért, nem volt csatornázva, fogyatékkal élő unokái pedig az udvari emésztőgödör fedőjének közelében, veszélyhelyzetben játszottak. 2017. őszére a Katolikus Karitász, a Győri Egyházmegyei Karitász, Kisbér Önkormányzata, valamint a helyben illetékes csatornázási művek összefogásával sikerült elindítani a csatornázás tervezését és kivitelezését. A munka során szippantással és betemetéssel megszüntették az emésztőgödröt, illetve kiépítették a hatályos előírások szerinti bekötést, hozzákapcsolva a házat a település szennyvíz-elvezető rendszeréhez.

A múlt év decemberében megvalósult beruházáshoz a Katolikus Karitász 497 840, a Győri Egyházmegyei Karitász 180 340 forinttal járult hozzá; előbbi ezen felül fedezte a közműfejlesztési hozzájárulás költségeit is.

Győri Egyházmegyei Karitász