Szent Erzsébet kenyerét osztották Nagybajcson

Csámpai Norbert nagybajcsi plébános atya november 17-én szentmise keretében áldotta meg Szent Erzsébet kenyerét, majd a mise végén a jelenlévő családok kijöttek az oltárhoz, és Norbert atya átadta nekik a kenyeret pár kedves szó mellett. A megmaradt cipókat délután a csoport önkéntesei Horváth András csoportvezető irányításával elvitték azokhoz a családokhoz, idős, beteg emberekhez, akik a misére nem tudtak eljönni.

A településre szánt 120 db kenyérből 85 db-ot a misén osztottunk ki, 15 db-ot Norbert atya átvitt a vámosszabadi híveknek, és 20 db-ot vittünk el a faluban délután az időseknek. Idén is adtunk a kenyerek mellé egy kis ismertetőt egy Szent Erzsébetről szóló verssel és imádsággal.

Mindenki nagyon örült a kapott kenyérnek, és leginkább a gesztusnak: több idős volt, aki könnyek között adott hálát, amiért gondoltunk rá, és meglátogattuk. Azt gondolom, hogy sikerült átadnunk azt az üzenetet, hogy a Karitász Szent Erzsébet kenyere-akciója nem arról szól, hogy egy-egy rászorulót anyagilag segítsünk és kihúzzunk a bajból, hanem arról, hogy felhívjuk az emberek figyelmét, hogy a lelki rászorultság a nagyobb probléma, és többen vannak magányos, szomorú emberek, mint gondolnánk. Tehát bárki követheti Szent Erzsébet példáját, ha odafigyel embertársaira, rányitja az ajtót a szomszédjára, és van hozzá pár kedves szava.

Nagyon szépen köszönjük mi is a kapott kenyereket, hogy ezáltal is felhívhattuk a figyelmet a Karitászra, a rászorulókra és az őket segítő önkéntesekre!

Oroz Veronika
Karitász-csoport, Nagybajcs