Egyházmegyéken átívelő Karitász-összefogás a Hungária Nagycirkuszért

Ahogy azt mindannyian megtapasztalhattuk, az idei koronavírus-járvány különleges helyzeteket képes teremteni: a Katolikus Karitász és két egyházmegyei szervezete, a Győri Egyházmegyei és a Váci Egyházmegyei Karitász közös összefogással segített a Hungária Nagycirkusz Győrben rekedt tagjainak.

A járvány magyarországi terjedésének időszakában Kraj Henrik cirkuszigazgató kereste meg a Győri Egyházmegyei Karitászt, mivel győri turné-indulásukat a márciusban bevezetett kijárási korlátozások ellehetetlenítették. Szervezetünk a Katolikus Karitász jóvoltából 10 db tartósélelmiszert tudott azonnal adományozni Magyarország egyik legrégebbi cirkuszdinasztiájának megsegítésére. Emellett felvettük a kapcsolatot a Váci Egyházmegyei Karitásszal, amely az igazgató Maglódon élő idős szülei megsegítésére intézkedve, édesapját épp annak születésnapján lepte meg rendkívüli segítséggel, külön örömet okozva. Időközben a Matusz Vad Kft., a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok, a Bonafarrm-Bábolna Takarmány Kft., valamint a Ceres Sütőipari Zrt. ajánlotta fel segítségét a cirkusz állatainak átmeneti táplálására.

A Győrben ragadt cirkuszi társulat nehéz helyzetéről személyesen is meggyőződve a Katolikus Karitász nemrég további 20 db tartósélelmiszer-dobozt adományozott rendkívüli adománykeretéből, melyet a Győri Egyházmegyei Karitász munkatársai vittek el a helyszínre 2020. május 19-én.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász