Vissza a munka világába – Karitász-hajléktalan együttműködés indult egyházmegyénkben

A Győri Egyházmegyei Karitász a fokozódó vírushelyzet ellenére idén is tovább folytatja munkáját. Ennek jele, hogy nemrég együttműködési megállapodást kötött a mosonmagyaróvári Kistérségi Egyesített Szociális Intézménnyel (KESZI).

A megállapodás részeként szeptember első felében két főt egyszeri bejelentéssel három munkanapon át foglalkoztattuk egy jánossomorjai rászoruló komplex segítésének ügyében. A KESZI-vel folyamatos kapcsolatban álló hajléktalanok felügyeletünk mellett kisebb házfelújítási, takarítási és kertrendezési munkákat végeztek, melyet napi fizetéssel és egy-egy meleg ebéddel honoráltunk. Emellett szeptember 15-én adományokat is szállítottunk a KESZI mosonmagyaróvári Hajléktalanok Átmeneti Szállására. Az intézményegység vezetője és a rászorulók örömmel fogadták a székeket, egy fém ágykeretet, valamint ágymatracokat, ágyneműket és törölközőket, melyek jelentősen javítják az éjszakára betérő hajléktalanok szálláskörülményeit.

A Győri Egyházmegyei Karitász nem csupán vallja, tevékenysége révén meg is mutatja, hogy a segítés az adományozáson túl munkalehetőség teremtésével is lehetséges. Bizonyíték erre megváltozott munkaképességű munkavállalóink immár négy éve történő győri foglalkoztatása, illetve a fenti együttműködés, melyet terveink szerint a jövőben szeretnénk kibővíteni újabb társintézményekkel, köztük a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálattal is.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász