Imádkozva dolgozni – Lelki támogatás a Győri Egyházmegyei Karitásznál

Október 6-án, kedden reggel Kálmán Imre prefektus, püspöki irodaigazgató látogatott el a Győri Egyházmegyei Karitász központjába, hogy együtt imádkozzon a segítő munkatársakkal és a megváltozott munkaképességű munkavállalók közösségével.

A győri Apor Vilmos Ház nem csupán az anyagi, hanem a lelki segítségnyújtás helye is, ez azonban nem lehet teljes az ott dolgozók lelki támogatása nélkül. Ezt a feladatot a karitász-központ létrejötte óta Németh László nyugalmazott általános püspöki helynök atya végezte, aki havonta egy alkalommal tanított minket a felebaráti szeretet megélésével és az egyház szociális küldetésével kapcsolatban. László atyát sugárzó kedvessége, türelmes szeretete miatt mindannyian a szívünkbe zártuk, ám életkorára, illetve a koronavírus jelentette fenyegetésre való tekintettel idén le kellett mondanunk a vele való találkozásról. Lőrincz Attila karitász-igazgató felkérésére Kálmán Imre prefektus, püspöki irodaigazgató, Reisner Ferenc rektor, általános püspöki helynök, valamint Bognár István spirituális atya vállalta, hogy egymást váltva átveszi ezt a szép feladatot. Október 6-án elsőként Imre atya érkezett közénk, hogy a napi evangélium felolvasása után rövid elmélkedésében néhány szempontot adjon imádság és munka egyensúlyának megtalálására úgy munkánkban, mint egyéni életünkben. Imre atyával ezután néhány szendvics, némi sütemény, valamint tea és kávé mellett kötetlenül beszélgettünk szervezetünk dolgozóiról és önkénteseiről, a karitász működéséről és az elvégzett munkákról.

A győri Egyházmegyei Karitász lelki támogatása – mely sokat jelent az itt dolgozók számára – várhatóan idén ősszel tovább folytatódik.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász