Átadtuk Tatán az idei Caritas Hungarica-díjakat

Az idei járványhelyzet többek között azt is megnehezítette, hogy a Katolikus Karitász méltó módon megköszönje önkénteseinek a hosszú évek óta önzetlenül végzett segítő szolgálatot. Központi ünnepség helyett ezért az egyházmegyei karitász-szervezetek adták át helyben az arra érdemes önkénteseiknek a Caritas Hungarica-díjakat. Így történt ez a Győri Egyházmegyében is, ahol a tatai karitász-csoport vezetője, Lakatos Péterné Diósy Zsuzsanna, valamint a csoport egyik oszlopos tagja, Tóth Margit vehette át az elismerést 2020. november 17-én Lőrincz Attila győri karitász-igazgatótól.

A Győri Egyházmegyei Karitász küldöttsége a tatai karitász-csoport szokásos plébániai megbeszélésére volt hivatalos, melyen ezúttal részt vett Kovács Csaba Albert plébános is. A díjazottak számára meglepetés volt az elismerés, melyet meghatottan vettek át, majd rövid méltatást követően Albert atya áldásával, majd csoportképpel zárult a rövid ünnepség. Ezután az egyik díjazott bemutatta a nemrég elkészült helyi karitász-irodát és raktárat a győri munkatársaknak, akik bekapcsolódtak a csoport aktuális ügyeinek megvitatásába is.

Szeretettel gratulálunk Zsuzsának és Margitnak, és kívánjuk, hogy személyük révén a tatai rászorulók felé továbbra is megnyilvánulhasson Isten gondoskodó szeretete.

Győri Egyházmegyei Karitász

*

Lakatos Péterné Diósy Zsuzsanna

Zsuzsanna a tatai Karitász vezetőjeként kiterjedt segítő tevékenységet folytat lakóhelyén. Empatikus és segítőkész, ugyanakkor határozott személyiség. Tősgyökeres tataiként jól ismeri a helyi embereket. Hosszú évtizedek óta dolgozik tanárként, így szakmája révén tisztában van a rászoruló gyerekek családi körülményeivel. Az oktató-nevelő munka során szerzett tapasztalatait nagyszerűen kamatoztatja a karitatív munka során. Szívén viseli csoportja képzését. A helyi szervezetekkel, szociális intézményekkel kiváló kapcsolatot épített ki.

Tóth Margit

Margit a tatai Karitász csoportjának oszlopos tagja annak megalakulása óta. A hatáskörébe tartozó gazdasági ügyekkel kapcsolatos adminisztratív munkát, a leltár és az árufeltöltés feladatait lelkiismeretesen végzi a kezdetektől fogva. A tatai Szent Imre kapucinus egyházközség tagjaként mindig is aktívan részt vett a plébánia életében. Kiemelkedő szociális munkáját már többen elismerték.