Adventi tartósélelmiszert osztott a Mosoni Karitász

Évek óta Szent Erzsébet napja közelében a Mosoni Egyházközség, a Mosoni Karitász, a Szent Lázár Rend és a KÉSZ közösen jótékonysági bált rendez, melynek bevételéből tartósélelmiszer csomagokat készítenek idősek, nagycsaládosok, nehéz körülmények között élők részére.

Az idei évben a vírushelyzet miatt másképp alakult a gyűjtés: Kapui Jenő mosoni plébános atya a templomban hirdette meg, hogy pénzadományokat elfogad a szervezet a karácsonyi csomagok összeállításához. Ilyen formában is számos adomány érkezett be a Mosoni Karitászhoz – közel 200 darab csomagot oszthattak szét az önkéntesek. Megtapasztalhatták azok szeretetét, akik a jó cél érdekében nagylelkűen adományt adtak és azok szeretetét is, akik kapták, mikor eljutottak a rászorulókhoz a szeretet csomagjai. A karitász-csoport fontosnak tartja munkája során, hogy ne csak átadják a tartósélelmiszer csomagot, hanem a csoport tagjai beszélgessenek is a megajándékozottakkal. Minden alkalommal – így történt ez most is – megélhették, milyen jó adni és milyen jó az Isten ajándékozó szeretetét közvetíteni a nélkülözők felé.

Külön örömükre szolgált, hogy nemcsak a karitász-csoport tagjai, hanem az ifjúsági hittanosok (középiskolások) közül is egyre többen kapcsolódnak be a segítő munkába. Öröm, hogy ők is megtanulhatják a segítés szeretetét az idősebb önkéntesektől.

Forrás: Győri Egyházmegye
Fotó: Weiszné Sáling Éva