Közös örömben osztozva a családokért – A NEK családi napján szolgáltunk

Szeptember 11-én, a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szombati napján vidám gyerekhangokkal telt meg a Margitsziget. A Családok Jézusban Közösség, a Katolikus Társadalmi Napok és a NEK Titkárság által szervezett családi nap keretében több mint 70 szervezet, két színpadon zajló műsorfolyam, valamint lelki és szabadidős programok várták a látogatókat. A Katolikus Karitász 6 sátorban zajló változatos foglalkoztató programjaihoz a Győri Egyházmegyei Karitász 12 fős csapata is csatlakozott.

Nagy izgalommal készültünk a rendezvényre, hiszen Játszóbusz projektünket, illetve saját gyermekfoglalkoztató programjainkat még nem tudtuk bemutatni ekkora közönség előtt. Saját önkénteseinkkel, valamint az egyházmegyei karitász-szervezetekkel egyeztetve színes gombokból való kulcstartókészítést, Sizzix-kivágta virágok készítését, beszélgetéssel egybekötött karitász-totót és mini-puzzle-t, csillámtetoválást, meseolvasást, valamint (a győri Prohászka-óvoda segítségével) kisgyermekeknek kialakított fejlesztő játszóteret vittünk. Az előzetesen kialakított hely a nagy látogatottság nyomán kevésnek bizonyult: egyre több szülő kuporodott le a gyerekek mellé, hogy elleshesse a foglalkozások csínját-bínját. A hozzánk látogató családok körében különösen nagy sikert aratott a csillámtetoválás, a virág- és kulcstartókészítés, illetve a fejlesztő játszótér. Programjaink a vidám, élményszerű elfoglaltságon túl személyes találkozásokra, örömteli elbeszélgetésekre is alkalmat adtak, emellett felhívták a figyelmet a Karitász rászorulókért végzett mindennapi munkájára.

A családi nap 10-től 15 óráig tartó forgataga után önkénteseinkkel együtt átvonultunk a Kossuth térre, hogy szentmise és eucharisztikus körmenet keretében töltekezhessünk lelkiekben.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász