FRISSÍTVE: Segíts jól! – Rajz- és fotópályázatot hirdetünk

Örömmel jelezzük, hogy a Katolikus Karitász – Caritas Hungarica és a Győri Egyházmegyei Karitász a szervezet 90. jubileumi éve és az önkéntesség éve alkalmából országos rajz- és fotópályázatot hirdet „Segíts jól” címmel. A pályázat célja, hogy a résztvevők bemutassák az általuk megtapasztalt segítő tevékenységet a rajzolás és a fényképezés művészi eszközével, és kifejezzék a téma iránti érzékenységüket. Részletek itt olvashatóak.

A pályázat témája: Hogyan segít a Karitász és hogyan segítesz Te?

Korcsoportok:

A 1-4. osztályos tanulók (csak rajzpályázat)
B 5-8. osztályos tanulók (rajz és/vagy fotópályázat)
C 9-12. osztályos tanulók (rajz és/vagy fotópályázat)

A rajzpályázat formai követelményei és jelentkezési módja:

Egy pályázó több pályaművel is pályázhat, de személyenként maximum 3 db rajzzal. Elfogadott méretek és technikák: szabadkézi rajz A4 méretben, tetszőleges technikával. A pályaműveket a korcsoport megjelölésével lezárt borítékban jelige és pontos elérhetőség megadásával kérjük postai úton a Győri Egyházmegyei Karitász Központnak elküldeni. Az előminősítésen a rajzok közül korcsoportonként a három-három legjobb helyezést elért pályamű kerül országos zsűrizésre.

Beküldési cím: Győri Egyházmegyei Karitász – 9027 Győr, Kandó Kálmán u. 10.

Beküldési határidő: 2021. október 22.

A fotópályázat formai követelményei és jelentkezési módja:

Egy pályázó több pályaművel is pályázhat, de személyenként maximum 5 db fotóval. A pályaműveket képenként külön e-mail-ben kell eljuttatni a komm@gyorikaritasz.hu címre.

regisztráció: a pályázó alapadatainak (név, születési év, lakcím, telefon) megküldése.

a kép/képek elküldése: az e-mail tárgy rovatában fel kell tüntetni: fotópályázat. A levélben szerepelnie kell a
1. a pályázó nevének, 2. a kép címének, valamint, hogy hol és mikor készült a kép. Pl.: 1. Próba Péter, 2. Boldog pillantás – helyszín, dátum

Beküldési cím: Győri Egyházmegyei Karitász – 9027 Győr, Kandó Kálmán u. 10., komm@gyorikaritasz.hu

Beküldési határidő: 2021. október 22.

A pályázathoz szükséges regisztrációval és a pályaművek alapadatainak elküldésével a pályázó igazolja, hogy elfogadja a pályázati feltételeket és beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírásnak. A nevezéssel a pályázó kijelenti, hogy a beküldött képeket ő készítette és rendelkezik a beadott képek eredeti változatával, és azt a zsűri kérésére be is tudja mutatni. Azonnal kizárjuk a versenyből azt a pályázót, aki a témához nem illő, vagy a pályázat témáját sértőn, gúnyosan ábrázoló pályaműveket küld be! A pályázó a pályaművek beküldésével hozzájárul, hogy kiválasztás esetén képei – a pályázó nevének feltüntetésével – bemutatásra kerüljenek a Karitász kiadványaiban, valamint a pályaművekből szervezett kiállításon.

FORMAI ÉS TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK

A pályázaton manipulált képek nem indulhatnak. Nem számít manipulációnak a hagyományos fotográfiai korrekció, így a színek, tónusok és a fényerő beállítása, illetve a felvétel közben keletkezett technikai hibák eltávolítása. Manipulációnak számít és kizárást von maga után, a képek tartalmának megváltoztatása, azaz a képi elemek utólagos eltávolítása vagy hozzáadása, továbbá effektszűrők, keretek vagy más képmanipulációs eljárások alkalmazása. A képen nem szerepelhet olyan elem, amely a fotós kilétére utal. Pl.: név, vízjel, logó.

Képfelbontás

A pályázaton legalább 8 megapixel felbontású képpel lehet pályázni. A kép rövidebbik oldala nem lehet kisebb, mint 2400 pixel, a hosszabbik oldala nem haladhatja meg a 5500 pixelt. Az ezen értékhatárokon kívül eső képek az előzsűrizés során automatikusnak kiesnek.

Kép formátum és méret

Pályázni kizárólag JPG (Joint Photographic Experts Group) formátumú képpel lehet. A képtömörítési minőség 90-100% legyen.

Kép elnevezése (fájlnév)

A feltöltött kép fájlneve egyezzen meg a kép címével – helyszín és dátum nélkül (ékezetek nélkül!) Pl: boldog_pillantas.jpg. A képekhez az e-mailes beküldéskor rövid leírás vagy képaláírás küldhető, de nem kötelező.

Elbírálás

Az egyházmegyei zsűrizéskor korcsoportonként a 3 legjobb helyezést elért pályamű tovább küldésre kerül országos minősítésre. A területi és országos eredményhirdetésre értesítés alapján egyházmegyénként kerül sor. Az országos zsűrizésre beküldött pályaművek között Facebook szavazással közönségdíjat is hirdetünk.

Országos díjazás

  1. helyezett: 40.000 Ft értékű ajándékcsomag, oklevél
  2. helyezett: 30.000 Ft értékű ajándékcsomag, oklevél
  3. helyezett: 20.000 Ft értékű ajándékcsomag, oklevél

Egyházmegyei díjazás

1–3. helyezett részére értékes ajándékcsomag, oklevél
A nem helyezett pályaművek beküldői között kisebb ajándékokat sorsolunk ki.

Közönségdíj: 15.000 Ft értékű kreatív ajándékcsomag

FELELŐSSÉG

A szervező nem köteles vizsgálni a képek eredetét, a pályázók által elkövetett esetleges szerzői és személyiségi jogi jogsértésekre vonatkozóan a szervezők minden felelősséget kizárnak. A szervező nem vállal felelősséget az ezek hiányából eredő jogvitákban. A szervező a telekommunikációs adatátviteli hibák vagy nehézségek következményeiért nem vállal felelősséget. A szervező az adatvédelemre vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kezeli a pályázó személyes adatait, azokat illetéktelenül harmadik személyek részére tovább nem adja.

Szeretettel várjuk a pályaműveket!

Győr, 2021. szeptember 15.