A Győri Egyházmegyei Karitász jubileumi rajzpályázatának eredményei

A Katolikus Karitász megalakulása 90., újjáalakulása 30. évfordulója, valamint az idei Önkéntesség éve alkalmából országos rajz- és fotópályázatot hirdetett „Segíts jól!” címmel. A pályázat témája: „Tegyetek jót mindenkivel!” (Gal 6,10), azaz hogyan segít a Karitász és hogyan segítesz Te? A Karitász a pályázat céljául tűzte ki, hogy a résztvevők bemutassák az általuk megtapasztalt segítő tevékenységet a rajzolás és a fényképezés művészi eszközével, és kifejezzék a téma iránti érzékenységüket.

A Győri Egyházmegyei Karitász örömmel vett részt az országos pályázat lebonyolításában, melynek eredményeként csaknem 200 pályamű érkezett négy kategóriában (általános iskolai alsó tagozatos, felső tagozatos, középiskolás, valamint felsős és középiskolás fotó). Egyházmegyénk diákjai nagy lelkesedéssel alkottak, hogy műveiket a megadott határidőre beküldhessék nekünk. A győri Brenner János Hittudományi Főiskola papnövendékeiből alakult zsűri az alábbi pályamunkákat ítélte a legjobbnak:

1-4. osztály:

  1. helyezett: Pozsonyi Csenge (Győr)
  2. helyezett: Tercz Laura (Mosonmagyaróvár)
  3. helyezett: Farkas Annabell (Mosonmagyaróvár)

5-8. osztály:

  1. helyezett Szécsényi Tímea (Ászár)
  2. helyezett Takács Kíra (Csorna)
  3. helyezett Tálos Fanni (Csorna)

9-12. osztály:

  1. helyezett Csendes Csenge (Győr)
  2. helyezett Ölbei Alexandra (Győr)
  3. helyezett Molnár Melinda (Győr)

Fotópályázat nyertesei:

  1. helyezett: Csanádi Felícián (Koroncó)
  2. helyezett: Nagy Virág Nikoletta (Ács)

Köszönjük szépen minden résztvevő munkáját! A győzteseket ajándékcsomaggal jutalmazzuk, illetve pályaműveiket továbbküldjük az országos döntőbe.

Győri Egyházmegyei Karitász