Tevékeny karitász-advent Magyaróváron

A magyaróvári karitász-csoport november utolsó hétvégéjén tartósélelmiszer-gyűjtést szervezett a mosonmagyaróvári Szűz Mária Királynő és Szent Gotthárd-templomban, valamint az ipartelepi Szent Kereszt-kápolnában. Ez alkalomból mintegy 500 kg-nyi adomány gyűlt össze: rizs, kristálycukor, porcukor, liszt, étolaj, rengeteg száraztészta, tasakos levesek, ételízesítők, konzervek, teák, kávék, kakaók, csomagolt sütemények, csokoládék, cukorkák, pudingok és még sok más finomság. Mindebből karitász-csoportunk tagjai 60 csomagot állítottak össze, melyeket még az advent elején kiszállítunk rászoruló testvéreinknek, családjainknak. Nagy örömünkre a hittanos tanulók az előző hétvégén egy nagy kosárnyi általuk összegyűjtött édességet adtak át nekünk, támogatva ezzel szegényebb sorsú gyermektársaikat. Az ő adományaikkal 5 kartondobozt töltöttünk meg. Ezekből is tettünk az összeállított csomagokba, de a nagy részét (4 doboznyit) a Gyermekek Átmeneti Otthona és a Családok Átmeneti Otthona számára fogunk eljuttatni. E két otthonban összesen 70-80 gyermek él.

Az advent folyamán a templomunk mellett felállított faházban forralt borral, meleg teával, mézzel, narancslekvárral, csomagolt süteménnyel és tárgyi adományokkal (karitász-naptárral, Adásidő újsággal, gyertyával, kulcstartóval stb.) ajándékozzuk meg támogatóinkat. Kihelyezünk még a hívek által felajánlott könyveket is, amelyeket ingyen elvihetnek az érdeklődők. Hittanos tanulóink is részt vesznek a jócselekedetek gyakorlásában: hittantanáraik közreműködésével olyan játékokat gyűjtenek, melyek jó állapotúak, tiszták, s bárkinek örömet szereznek majd a karácsonyfa alatt.

Karitászos társaimmal közösen veszünk részt az utolsó adventi gyertyagyújtáson, ahol az általunk összeállított műsorral tesszük lelkiekben is szebbé a várakozást Üdvözítőnk eljövetelére.

Kránitz Péter (Magyaróvári karitász-csoport)