Adventi flashmobot szerveztünk Győrben

Önkéntesek, munkatársak és járókelők bevonásával csaknem 550 gyertyát gyújtott meg a Győri Egyházmegyei Karitász december 18-án, szombaton a győri Széchenyi téren, hogy emlékeztessen az adventi várakozás fontosságára, s egyúttal felhívja a figyelmet egész évben végzett szeretet-szolgálatára. A flashmob-esemény egyúttal megkoronázása volt a szervezet decemberi jótékonysági akció-sorozatának.

Az esemény kezdetén dr. Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szólt néhány szót az adventi időszak, illetve a felebaráti szeretet megélésének fontosságáról, majd ünnepélyesen meggyújtotta az elsőt azon mécsesek sorában, amelyek a téren kirajzolták a karitász logóját: a lángoló keresztet. Püspök atya példáját a Karitász munkatársai, önkéntesei, valamint sok érdeklődő járókelő is követte, miközben adventi énekek teremtették meg a várakozás hangulatát. A mécsesekből kirakott logó közös összefogásunkat jelképezte, illetve arra a lángoló szeretetre és elkötelezettségre utalt, amellyel a Karitász a rászorulók felé fordul. Püspök atya ezután a Katolikus Karitász jubileumi évében meghirdetett országos rajz- és fotópályázatának egyházmegyei kötődésű nyerteseit jutalmazta egy-egy bőséges ajándékcsomaggal.

Az év vége különösen sűrű időszak a Győri Egyházmegyei Karitász életében, amely 44 helyi önkéntes csoportja és munkatársai révén, valamint a Katolikus Karitász közreműködésével több száz rászoruló családnak teszi szebbé a karácsonyát. Az idei évben többek között Erzsébet-kenyérrel, tartósélelmiszer-dobozokkal, mobil-kandallóval, kukorica- és hagyma-adománnyal, ruhaneművel és higiéniai csomaggal, valamint angyalbatyuval segítettük azokat, akik nehéz helyzetükben hozzánk fordultak. Emellett három napon át jelen voltunk a Győri Adventi Vásár jótékonysági faházában, hogy megváltozott munkaképességű dolgozóink által készített termékeinket kínáljuk.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász