Öt otthon szépült meg tavaly a Győri Egyházmegyei Karitász segítségével

A Győri Egyházmegyei Karitász a tavalyi évben immár harmadik alkalommal vett részt a Katolikus Karitász öngondoskodást elősegítő, állami támogatással megvalósuló Szép Otthonok programjában, melynek lényege, hogy néhány rászoruló családot lépcsőzetes segítéssel arra ösztönözzünk, hogy önerőből javíthassanak nehéz lakhatási helyzetükön. A program többek között udvari rendrakást, lomtalanítást, alapos takarítást, kisebb házjavítási munkákat, valamint bútor- és használati tárgy-adományozást tartalmaz. A rászoruló család a Karitász munkatársával közösen, szervezetünk által adott eszközökkel, folyamatos konzultáció és motiválás mellett végzi a munkát. 2021-ben összesen 5 rászoruló család segítését vállalta szervezetünk, ebből egy esetet mutatnunk be az alábbiakban.

A program keretében segített édesanya két gyermekével és édesanyjával él egy szigetközi falusi családi házában. A programban nagy örömmel vett részt és nagyon jól jött neki a segítség, hisz a lakásuk belső felújításában éppen a vakolatok javításában és festésében volt szükségük komoly segítségre, amit szakemberek híján saját maguk próbáltak megvalósítani. A ház körüli nagy udvart és kertet szintén önállóan, szorgalmasan gondozták. A program keretében a ház összes helyisége alapos takarításon, penész-mentesítésen, apróbb faljavításokon és egy tisztasági festésen esett át, miközben a fürdőszoba használati értékét a felújítással sikerült jelentősen növelni.

Az eddigi tapasztalatokkal gazdagodva a Győri Egyházmegyei Karitász idén újabb 5 családnak fog segítséget nyújtani a Szép Otthonok program keretében.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász