A csornai karitász-csoport a menekültek életét is segíti

Komoly munkát végeztek az elmúlt hetekben a csornai Jézus Szíve-egyházközségben működő karitászcsoport önkéntes munkatársai. A csornai segítők a helyi rászorulók megsegítése mellett az orosz–ukrán háború kirobbanásakor a Győri Egyházmegyei Karitász kötelékében – gyűjtőpontként – elsők között csatlakoztak a menekültek részére szervezett adománygyűjtéshez. Sokan állnak mellettük azóta.

Az elmúlt időszakban Csornán, Bágyogszováton és Rábapordányban menedékre lelő, a háború miatt otthonaikat elhagyni kényszerült családokat támogattak tartós élelmiszerekkel és tisztítószerekkel az összegyűlt adományokból. A napokban elszállítottak a győri központba újabb egy tonna adományt: tartós élelmiszert, tisztálkodási és fertőtlenítőszereket, takarókat, ágyneműket, ruhákat és matracokat. Ezeket a győri központból juttatják el a határon lévő menekültekhez.

A csornai karitász-csoport a további adományokat előzetes egyeztetés alapján fogadja. A közelmúltban különösen nagy segítséget kapott a csoport az adománygyűjtésben Bágyogszovátról, Dörből, a Csorna-Kapuvári Evangélikus Egyházközségtől, Farádról, Jobaházáról, a két csornai plébánia híveitől, valamint magánszemélyektől, cégektől.

Forrás: Kisalföld
Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

A csornai karitász-csoport a menekültek életét is segíti