Bakonyban táborozott a sérülteket foglalkoztató harkai Kuckó klub

Bakonyszentlászlón táborozott a harkai Kuckó klub mintegy 30 sérült fiatalja a harkai karitász-csoport szervezésében, Horváth Csaba ötödéves papnövendék lelkivezetésével június 25-27. között, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület és a Győri Egyházmegyei Karitász támogatásával.

A gyermekek kísérőikkel együtt Pannonhalmán kezdték izgalmasnak ígérkező programjukat: az apátsági tárlatvezetés után rövid sétát tettek a gyógynövénykertben, majd a közös ebédet követően a bakonyi Cuha-patak völgyében kirándultak. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület bakonyszentlászlói zarándokházába megérkezve a szállás elfoglalásával, közös játékkal és bográcsos vacsorával telt az este. Másnap a Zirci Ciszterci Apátsági Templomban vettek részt szentmisén, majd megtekintették az apátsági kiállítást és arborétumot. Délután egy frissítő fagyizást követően lovaskocsival járták be szálláshelyük környékét. A csoport az utolsó napon a bakonyszentlászlói erdő titkai címmel hallgatott előadást, majd hazafelé tartva megtekintette a töltéstavai Simba állatparkot.

A résztvevő családok számára ingyenes táborozás a „Testi-lelki feltöltődés a Bakonyban” programcímmel (NEAG-KP-1-2022/4-000832) sikeresen elnyert pályázat keretében valósult meg, melyhez további támogatást nyújtott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület, a Győri Egyházmegyei Karitász, valamint egyéni vállalkozók, magánszemélyek egyaránt.

Szöveg és fotó. Győri Egyházmegyei Karitász