Közös hálaadással – Harmadszor szerveztünk önkéntes találkozót

Advent második vasárnapján, december 4-én mintegy 60 önkéntesünkkel együtt adtunk hálát az elmúlt év szeretet-szolgálatáért a győri Káptalandombon. Rendezvényünk a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akciójának országos megnyitójához kapcsolódott, illetve a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. „Köszönet az Önkénteseknek” című, NEAG-KP-1-2022/4-000886 azonosítójú pályázatának támogatásával valósult meg.

Találkozónk kezdéseként Veres András győri megyéspüspök mutatott be szentmisét 12 órakor a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban. Püspök atya szentbeszédében az aznapi evangélium kifejtése mellett a hosszú távú krisztusi elköteleződés fontosságára világított rá, megköszönve önkénteseink egész éves szolgálatát. A szentmise után ünnepi ebéden vehettünk részt a győri Brenner János Hittudományi Főiskolán, majd ugyanitt moderált fórumbeszélgetésre került sor a résztvevő önkéntes csoportok között. Szóba kerültek az idén kitört ukrajnai háború okozta többletterhek, az irgalmas és következetes adományozás kérdései, az egymással való szorosabb kapcsolattartás lehetőségei, valamint karitász-közösségünk jövőbeli tervei. A fórum végeztével Lőrincz Attila győri karitász-igazgató személyre szóló oklevéllel köszönte meg önkénteseinknek egész éves önzetlen munkájukat. Ekkor már készülődtünk, hogy részt vehessünk a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű akciójának országos megnyitóján.

Az eseményen együtt vettünk részt Herceg Anitával, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövetével, Veres András győri megyéspüspökkel és Écsy Gábor országos karitász-igazgatóval. A köszöntők elhangzása után ünnepélyesen megújítottuk karitász-fogadalmunkat, s a kezdődő eső ellenére 17 óra táján fellobbantak a szolidaritás első mécsesei.

Győri Egyházmegyei Karitász
Fotó: Győri Egyházmegyei Karitász / Ács Tamás