Isten ajándékozó szeretetét közvetíteni – Jótékonysági bál Mosonban

„Bizony mondom nektek, amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek.” (Mt 25,40)

Immáron 29 év óta Szent Erzsébet napja közelében a mosoni Nepomuki Szent János-egyházközség jótékonysági bált rendez, mely előkészítéséhez és lebonyolításához az elmúlt években a mosoni karitász-csoport is segít. E bál bevételéből tartósélelmiszer-csomagokat készít idősek, magányosok, nagycsaládosok, nehéz körülmények között élők részére.

A bál előtt rengeteg feladat hárult a karitász-csoport tagjaira: a mosoni ifjúsági hittanosok nyitótánccal készültek, a karitász-csoport tagjai tombolatárgyakat gyűjtöttek, csomagoltak, a bálon süteményt és tombolajegyeket árusítottak és a tombolák sorsolásánál segítettek. A bál utáni időszakban sem tétlenkednek, hisz a bevételből 200 db tartósélelmiszer-csomagot állítottak össze. A karitász csoport tagjai fontosnak tartják munkájuk során, hogy ne csak átadják az adományt, hanem a csoport tagjai beszélgessenek is a megajándékozottakkal.

Idén is megtapasztalhattuk azok szeretetét, akik a jó cél érdekében nagylelkűen adományt adtak, és feledteti a sok munkát annak öröme is, hogy az összekészített tartósélelmiszer-csomagot eljuttatták a környezetükben élő rászorulóknak. Megélhettük, hogy milyen jó adni, és milyen jó az Isten ajándékozó szeretetét közvetíteni a nélkülözők felé.

Weiszné Sáling Éva (mosoni karitász-csoport)