FELHÍVÁS: Tartós szeretet 2023

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia minden évben meghirdeti hazánk templomaiban a nagyböjti élelmiszergyűjtést. A Tartós szeretet címmel meghirdetett országos gyűjtés során a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat, valamint az egyházmegyei karitászközpontok és adománypontok is fogadják az adományokat. Az összegyűlt adományokból a Karitász önkéntesei állítanak össze élelmiszer-csomagokat, amelyeket még húsvét előtt eljuttatnak a rászoruló családoknak. A kisgyermekes családok esetében a csoportok édességgel, apró ajándékokkal is kiegészítik a csomagokat.

Hogyan lehet bekapcsolódni a gyűjtésbe? Bármilyen tartós élelmiszer felajánlásával: liszt, cukor, rizs, tészta, búzadara, olaj, konzervek, zacskós leves, tartós tej, keksz, édesség, lekvár, kávé, tea – akár 1 kg liszt is segítség!

A Győri Egyházmegyei Karitász helyi plébániai önkéntes csoportjain keresztül szintén bekapcsolódik az országos gyűjtésbe, emellett győri központunk egy ALDI élelmiszerüzletben (Family Center – Győr, Malomszéki u. 11.) gyűjt tartósélelmiszert:

Időpont: 2023. március 10-11. és 13-14. 9-12, 12-15, 15-18 óra között

Szeretettel várjuk önkéntesek jelentezését: info@gyorikaritasz.hu

Katolikus Karitász / Győri Egyházmegyei Karitász