Szívvel, nyitottsággal, bátorsággal – Pályázatzárás a soproni Szent Orsolya-iskolában

2023. június 12-én a Soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsődében került sor a FOF2022-C-2644. számú pályázat lezáró programelemére. A pályázat célja a tipikusan fejlődő fiatalok és a különleges bánásmódú személyek egymáshoz való közelítése volt. A kölcsönös szemléletformálás közös programokon keresztül jött létre, melynek résztvevői a Győri Egyházmegyei Karitász harkai önkéntes csoportjához tartozó speciális „Kuckó közösség” tagjai és a Soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda-Bölcsőde diákjai voltak.

A lezáró eseményen a szemléletformálás tovább zajlott, hiszen a „Kuckó közösséghez” tartozó két fiatal verset szavalt, illetve a résztvevők közösen megtekintették a pályázat korábbi programelemeiből készült fotómontázst, mely a nyolcadikos diákok szívét tovább nyitogatta. Lőrincz Attila, a Győri Egyházmegyei Karitász igazgatója és a harkai karitász csoport részéről is megerősítést kapott az a tény, hogy mennyire szükséges a társadalmi érzékenyítés. Azok a kisgimnazisták, akik önkéntesként a programok bármelyikén részt vettek, visszaemlékezésükben elmondták, hogy mennyi jóságot, örömet tapasztaltak. Nagy dicséret illeti őket bátorságukért és nyitottságukért.

A FOF2022-C-2644 számú program a Belügyminisztérium és a Slachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet támogatásával valósult meg.

Győri Egyházmegyei Karitász
Fotó: Tóth Edit, Győri Egyházmegyei Karitász