SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Győri Egyházmegyei Karitász információi alapján ismeretlen személyek az egyházmegye területén a „karitász” nevében egy magánlakásból a jogosult örökös tudta és beleegyezése nélkül az elhunyt hozzátartozó ingóságait eltulajdonították.

Alapos okkal feltételezhető, hogy az ismeretlenek a karitatív szolgálatunk jó hírnevével és segítő tevékenységével visszaéltek.

Ezúton megerősítem, hogy a Győri Egyházmegyei Karitász minden egyes adományozási folyamat során mindvégig szem előtt tartja az adományt felajánló magánszemély önkéntes, szabad döntését, valamint az adományozási folyamat dokumentált, tiszta, átlátható és konszenzusos lebonyolítását.

Szervezetünk az ügyet a körülmények tisztázása érdekében jogi útra irányította, továbbá minden ilyen vagy ehhez hasonló esettől elhatárolódik.

Kérjük, ha bárki hasonló esetről vagy annak gyanújáról értesül, fokozott óvatossággal járjon el és előzetesen keresse szervezetünket az alábbi elérhetőségeinken: a +36-96/283-038 telefonszámon vagy az info@gyorikaritasz.hu e-mail címen.

Győr, 2023. szeptember 5.

A visszaélések megelőzésében és az együttműködésben bízva, köszönettel

Lőrincz Attila sk.

igazgató

Győri Egyházmegyei Karitász