Karitász-tréninget tartottak Csornán

„A legkisebb dolgot is a jóért, a szeretetért tedd.” (Lisieux-i Szent Teréz)

Május 25-én, szombaton a csornai, valamint a lébényi és a mosoni karitász-csoport önkéntesei a Katolikus Karitász egész napos szakmai képzésén vettek részt a csornai Jézus Szíve-templom hittantermében. A szociális-karitatív tréninget Zagyva Richárd országos igazgató-helyettes és Lőrincz Pál OSB pannonhalmi karitász-igazgató tartotta.

A megnyitón az önkénteseket Winkler Zsolt csornai plébános és Lőrincz Attila győri karitász-igazgató köszöntötte; mindketten a közösségben végzett segítőszolgálat fontosságára hívták fel a figyelmet, melyet a szeretet tesz személyessé. Lőrincz Pál atya elsőként mindenkit egy rövid bemutatkozásra kért, ami közvetlenné tette az egész nap hangulatát. Az előadók ezután az egyház hármas küldetéséből – igehirdetés, szentségek ünneplése és szeretetszolgálat – ez utóbbi mikéntjére, eszközeire és lelkiségére tértek ki részletesen. Az érdekes, interaktív képzés során az önkéntesek új ötleteket, módszereket tanulhattak, melyeket a segítségnyújtás során alkalmazhatnak. A nap végén mindenki emléklapot vehetett át, mely egyúttal megerősítést is adott az önkéntesek szolgálatának.

Köszönjük a lehetőséget Zagyva Richárdnak, Lőrincz Pál atyának, a Katolikus Karitásznak és a Győri Egyházmegyei Karitásznak.

Csornai Jézus Szíve-csoport / Győri Egyházmegyei Karitász