Karitász-közreműködéssel a Büchl-csoport is segít a menekülteken

Az ingolstadti székhelyű Büchl-csoport, illetve magyarországi leányvállalata, a győri Büchl Hungária Kft. jelentős tárgyi és pénzadománnyal segíti az ukrajnai háború elől menekülőket. A Győri Egyházmegyei Karitásszal meglévő partneri kapcsolat révén szervezetünk közreműködésével jutott el a segítség a rászorulókhoz.

Március 9-én 2000 Euro, azaz kb. 762 000 Ft értékű tárgyi adomány érkezett két kisbusszal a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász raktárbázisára, hogy az ukrán-orosz fegyveres konfliktus áldozatainak ellátását segítse. A Büchl Hungária Kft. ügyvezetője, Gyökeres Sándor indította útnak a fuvart, mely a Karitász közreműködésével ért célba. A Büchl Hungária Kft. ezen felül további 1 millió Ft pénzadományt utalt át a Katolikus Karitász központi bankszámlájára, hogy megkönnyítse segélyszervezetünk számára a menekültekről való gondoskodást. A német anyacég részéről pedig a Lengyel Karitász (Caritas Polska) közreműködésével egy nagyobb tárgyi adományozás megvalósítása van folyamatban.

A Büchl Hungária Kft. és a Győri Egyházmegyei Karitász együttműködése 2019-re nyúlik vissza, 2021. novemberétől pedig közösen működtetik a szervezetünk központi telephelyén, Győrben megtalálható, megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató műhelyt.

Köszönjük a Büchl-cégcsoport nagylelkű adományát!

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász