Győri egyházmegyés gyerekek a fonyódligeti Erzsébet-táborban

A Győri Egyházmegyei Karitász által támogatott családok 8 gyermeke lehetőséget kapott, hogy augusztusban eltöltsenek egy hetet a fonyódligeti Erzsébet-táborban. Magam mint kísérő vehettem részt a programon.

Augusztus 10-én, vasárnap reggel indultunk útnak a győri vasútállomásról, és közel 4 órás vonatút után érkeztünk meg a táborba. Miután elfoglaltuk a faházunkat, a jó időnek köszönhetően már csobbanhattunk is a Balatonban. Aznap este ünnepélyes tábornyitóra és zászlófelvonásra került sor. Az igazi móka hétfőtől kezdődött, amikor kisvonattal Fonyódra utaztunk, ahol egy helytörténeti totó segítségével megismerkedhettünk a város nevezetességeivel, valamint arra is maradt idő, hogy a kikötőben kagylóhéjakat gyűjtsünk. A hét folyamán voltunk szárazföldi és vízi kalandparkban és kipróbálhattuk a Bringa Akadémia kerékpáros akadálypályáját is. Szerdától a sportversenyeké volt a főszerep, a győri gyerkőcök focibajnokságban és atlétikai számokban vettek részt. A szervezők a tábori olimpia keretében célba rúgó versenyt is hirdettek, ahonnan kis csapatunk egy bronz, egy ezüst és egy aranyéremmel térhetett haza.

Minden este a tábor valamilyen kulturális szórakozást kínált a táborozóknak, voltunk bábszínházi előadáson, koncerten és moldvai táncházban is. A záróesten került sor a Ki-mit-tud?-ra, amin a mi csapatunk ún. cup song-gal indult, ami poharakkal való zenélést jelent. Bár helyezést nem értünk el, mégis úgy gondolom, hogy ez volt a legegyedibb produkció.

Augusztus 15-én, pénteken sajnos véget ért a tábor. A 6 nap alatt igazi kis csapat kovácsolódott össze, és talán életre szóló barátságok is köttettek közöttünk. Mielőtt elindultam a táborba, sokan aggódtak, hogy nem lesz-e nehéz egyedül felügyelnem 8 gyerkőcre. Visszatekintve bátran állíthatom, hogy mint kísérő, minden egyes pillanatát élveztem a tábornak, hiszen olyan gyerekek voltak rám bízva, akikkel minden percet öröm volt együtt tölteni. Felemelő érzés volt látni mosolyukat és a programokon való aktív részvételüket.

Köszönöm a Győri Egyházmegyei Karitásznak, hogy rám bízták ez a feladatot és a gyerekeknek, hogy annyi szeretettel ajándékoztak meg a tábor után is.

Szöveg és fotó: Horváth Glória