Ne fáradjunk bele tenni a jót

Húsvéti élelmiszercsomagot ajándékoz a Győri Egyházmegyei Karitász

Nagyhét küszöbén, március 21-én ételáldással egybekötött szerény ünnepség keretében adott át a Győri Egyházmegyei Karitász célzott húsvéti élelmiszercsomagokat az arra rászoruló családoknak. A szervezet egyúttal a Tartós szeretet elnevezésű nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés egyházmegyei eredményeiről is beszámolt.

A rendezvény elején Lőrincz Attila győri karitász-igazgató köszöntötte az egybegyűlteket. Elsőként megköszönte, hogy az immár tizenharmadik alkalommal meghirdetett Tartós szeretet akcióban évek óta fáradtságot nem ismerve vesznek részt egyházmegyénk önkéntesei és a győri központ munkatársai. Kiemelte, örvendetes fejlemény, hogy évről évre növekszik az összegyűjtött mennyiség; idén közel 7,5 tonna tartósélelmiszerrel tudják segíteni a karitásszal kapcsolatban álló, nehéz sorsú embertársainkat. Az igazgató elmondta, hogy idén új kezdeményezéssel erősítik a felebaráti szeretetet gyakorlását: saját forrásból 30 család ünnepét teszik szebbé húsvéti élelmiszercsomaggal – füstölt sonkával, kaláccsal, tojással, tormával és édességgel – összesen kb. 760 000-Ft értékben.

Berkes Gyula győr-nádorvárosi plébános, Győr Megyei Jogú Város díszpolgára gyermekkori emlékeit felidézve az ételáldás jelentőségéről szólt, buzdítva arra, hogy húsvét ünnepének közeledtével figyelmünket Jézus Krisztus megváltó kereszthalála és feltámadása felé fordítsuk. Gyula atya ezután megáldotta az adományokat.

A rendezvényre meghívott 11 család személyesen vehette át a húsvéti élelmiszercsomagot, melyeket a Győri Egyházmegyei Karitász még húsvét előtt eljuttat további 19 rászoruló családhoz.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász