Tevékeny advent a baji karitász-csoportnál

A baji Varga Ferenc karitász-csoport serény munkával töltötte az év utolsó időszakát, jótettekkel is készülve a karácsonyi ünnepekre. Alább egy rövid összefoglaló olvasható idei adventi tevékenységükről.

November 19-én, a vasárnapi ünnepi szentmisén Kovács Csaba Albert esperes plébános megáldotta a Szent Erzsébet-kenyereket, amiket csoportunk kiosztott a híveknek. Olyan szép számmal vettek részt a szentmisén, hogy nem jutott Erzsébet kenyér minden családnak. Közösségünk advent első vasárnapján jótékonysági vásárt rendezett, melynek keretében felajánlott könyveket és játékokat, valamint saját készítésű termékeket (pl. háziszappan, adventi koszorú) kínáltunk pénzadomány fejében. A vásár bevételét tartósélelmiszer-vásárlásra fordítottuk. December 18-án karácsonyi tartósélelmiszer-osztást szerveztünk rászorulóink megsegítésére. Huszonkilenc csomagot készítettünk, melyből 1 db kb. 10 kg élelmiszert tartalmazott (liszt, cukor, olaj, rizs, dara, tej, porcukor, szörp, konzervek, tea, mazsola, levestészta, tarhonya, édesség). Nagyon nagy munka volt összeszedni a csomagok tartalmát, de végtelenül hálásak vagyunk, mert nagyon nagy örömöt szereztünk szegény sorsú családjainknak.

Csoportunk tavaly elvitte a „Szállást keres a Szent Család” szokását idős, beteg testvéreinkhez: olyan idős híveket látogatunk meg, akik már nem tudnak elmenni a templomba. Kora este kerestük fel őket, elvittük hozzájuk a Szent Család képét, és együtt imádkoztunk. Nagyon nagy igény van rá, az idősek nagyon örülnek a közös imának.

Szöveg és fotó: Varga Ferenc karitász-csoport, Baj / Győri Egyházmegyei Karitász