Megújulva a szolgálatban – Szakmai napot tartottunk

Huszonöt résztvevővel tartotta meg április 6-án, szombaton délelőtt idei első szakmai napját a Győri Egyházmegyei Karitász, melyre az egyházmegye plébániáin működő önkéntes csoportok vezetőit várta.

A közös imádsággal, majd Lőrincz Attila igazgató köszöntő szavaival kezdődő program során csoportvezetőink megvitathatták az elmúlt félév tapasztalatait, illetve az elkövetkezendő hónapok karitász-akcióinak lehetőségeit, kihívásait. Az országos és egyházmegyei szervezésű támogató projektek részletei mellett a felmerülő aktuális kérdésekre is válaszoltak a győri karitász-központ munkatársai, illetve a résztvevők külön előadás keretében hallhattak az egységes arculat és kommunikáció fontosságáról. A szakmai nap lényeges mozzanata volt, hogy a résztvevők moderált formában megoszthatták szakmai észrevételeiket a szeretet-szolgálatuk során felmerülő kihívásokkal, másrészt a központunkkal való együttműködéssel kapcsolatban.

Mind a résztvevők, mind a szervezők oldaláról öröm volt megtapasztalni azt a látványos fejlődést, ami az egyházmegyénkben két éve rendszeressé tett szakmai napok nyomán érzékelhető önkéntes csoportjaink közösségében. Idei tavaszi szakmai napunk a karitász-fogadalom megújításával, majd közös ebéddel zárult.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász