Megtapasztalták, milyen jó adni

Árpád-házi Szent Erzsébet napjához kapcsolódóan jótékonysági bált rendezett a mosoni Nepomuki Szent János Plébánia, melynek előkészítéséből és lebonyolításából a helyi karitász-csoport is fontos részt vállalt.

Weiszné Sáling Éva, a mosoni karitász-csoport vezetőjének tájékoztatása szerint a bál bevételéből 150 élelmiszercsomagot készítettek idősek, nagycsaládosok, magányos emberek, nehéz körülmények között élők részére, továbbá 50 édességcsomagot adtak át gyerekeknek. A hagyományosnak mondható bál sikere mindig nagy összefogás eredménye. A bál előtt a karitász-csoport tagjai tombolatárgyakat gyűjtenek, csomagolnak, a bálon süteményt és tombolajegyeket árusítanak; a mosoni ifjúsági hittanosok nyitótánccal készülnek, majd a tombolák sorsolásánál segítenek. Weiszné Sáling Éva azt is kiemelte, hogy a karitászcsoport tagjai fontosnak tartják munkájuk során, hogy ne csak átadják az adományt, hanem a csoport tagjai beszélgessenek a megajándékozottakkal.

Idén is megtapasztalhatták azok szeretetét, akik a jó cél érdekében nagylelkűen adományt adtak és megélhették a csomagok átadásánál, hogy milyen jó adni és az Isten ajándékozó szeretetét közvetíteni a nélkülözők felé.

Mészely Réka, Kisalföld / Győri Egyházmegyei Karitász

Megtapasztalták, milyen jó adni