Karitász-tábor Szákszenden

A szákszendi karitász-csoport idén harmadik alkalommal szervezte meg a nyári karitász-tábort június 19. és 23. között a szákszendi Munkás Szent József-plébánián. A táborban községünkből 50 gyermek vett részt, felekezettől függetlenül. A napközi táborban ott alvásra is lehetőség volt, melyet 32 gyermek vett igénybe. A táboroztatásban 6 középiskolás segítette a szervezőket; a reggeli, ebéd és vacsora elkészítésében, tálalásában pedig a szülők segítettek. A tábor célja nem csak az volt, hogy szülők számára a gyermekek felügyeletét megkönnyítsük, hanem gyerekek hitéletben való elmélyülését, hasznos időtöltését és közösséggé formálódását is segítettük.

A beköltözés után hat csapatot alakítottunk, csapatnevet és logót kellett kitalálni a gyerekeknek, ismertettük a házirendet és a programokat, délután sorversenyeztünk, valamint néptánctanár irányításával táncoltunk és játszottunk. A tábor során ellátogattunk kerékpárral a szomszédos Szőkepusztára, a Giczy-kastélyhoz, illetve buszos kirándulást szerveztünk Bábolnára, ahol az új mentőállomást vettük birtokunkba néhány órára, majd lovaskocsival bebarangoltuk az arborétumot, továbbá elmentünk a játszótérre, majd fagylaltoztunk. Táborunkba solymászok is érkeztek madaraikkal, melyekről nagyon sok érdekességet tudtunk meg, ezen kívül meghívást kaptunk a helyi „Zóna birtokra” íjászkodni, ahol nagyon finom kemencés lángossal vendégeltek meg bennünket. Az utolsó napon megtartott záró szentmise után a gyerekek bemutatták zenés-táncos előadásukat, majd délután habpartival és palacsintázással zártuk a tábort.

A tábor megvalósulásához ezúton is köszönjük Szákszend Község Önkormányzata, a Győri Egyházmegyei Karitász, a Tűzoltóság, a helyi és a környékbeli vállalkozók, valamint a községben élő magánszemélyek önzetlen támogatását. Köszönjük Író Sándor plébános atya segítségét, aki mindennap eljött hozzánk, részt vett programjainkon, és szentmisét mutatott be a gyerekeknek. Istentől áldott, élményekben gazdag hetet hagytunk magunk mögött.

Müller Csabáné, Bodóné Wessel Tünde