Közlemény

Az idén februárban kitört ukrán-orosz háború sok embertársunkat önzetlen segítségnyújtásra késztetett, melyben szervezetünk, a Győri Egyházmegyei Karitász nagy elkötelezettséggel, gyakran erején felül működik közre. Az áldozatos adományozás megnyilvánulásai mellett azonban nemrég a kialakult menekülthelyzettel való visszaélésre utaló eseteket is tapasztaltunk, ezért ezúton szeretném megerősíteni az alábbiakat.

1. A Győri Egyházmegyei Karitász önkéntesei ezelőtt sem voltak és ezután sem lesznek sem kérve, sem felhatalmazva arra, hogy személyes megkereséssel, magánházaknál gyűjtsenek pénz- vagy bármilyen egyéb adományt. Bárki, aki szervezetünkkel összefüggésben ettől eltérő (esetleg ezzel ellentétes) gyakorlatot tapasztal, telefonon jelezze ezt számunkra (+36-96/283-038) vagy indokolt esetben jelezze a rendőrség felé.

2. A Győri Egyházmegyei Karitász csak és kizárólag előre meghirdetett közösségi-kulturális események keretein belül, nyilvános helyeken gyűjt pénzadományt. Az ilyen alkalmakkor összegyűlt pénzadományt a legszigorúbb szabályozások mentén, dokumentáltan kezeljük, majd teljes egészében (visszaellenőrizhető módon) a rendezvény címében jelzett jótékony célra fordítjuk.

3. Emellett háromféle módon is lehetőség van pénzadományozásra:

Tisztelettel kérem a fentiek szíves tudomásulvételét.

Győr, 2022. április 21.

Lőrincz Attila sk.
igazgató