Karitász-napot tartottak a csornaiak Sopronnémetiben

Augusztus 11-én, pénteken Sopronnémetiben, a Keszeg-ér partjára szervezett karitász-napot a csornai Jézus Szíve-karitászcsoport. Tizennyolc gyerek és csoport önkéntesei vonattal utaztak a faluba, ahol egész napos programok várták a résztvevőket.

Winkler Zsolt, a csornai Jézus Szíve-templom plébánosa köszöntötte a gyerekeket, majd rövid imádság és tízórai után kezdődött a nap. Volt mesesarok, zeneház, barkácsolás, kenuzás és vízibiciklizés. Ebéd után a sopronnémeti katolikus templomba sétált el a csoport. A Szent András-templomot Zsolt atya mutatta be, és beszélt a gyerekeknek többek között az egymás iránti szeretet fontosságáról, ami nemcsak a templomajtón belül, hanem azon kívül is életük szerves részének kell lennie. Délután még ügyességi vetélkedőn vettek részt, majd szalonna- és mályvacukor-sütéssel zárták a napot. A karitásznapot a sopronnémeti önkormányzat és a Sopronnémeti Község Jövőjéért Egyesület a helyszínnel támogatta, a Győri Egyházmegyei Karitász anyagilag, valamint játszóeszközökkel segítette a rendezvényt. A gyerekek ebédjét Nagy Imre csornai étterme biztosította.

Kiss Rita csoportvezető gondolatai a napról: „Augusztus 11-én gyermekzsivajjal telt meg a Sopronnémeti kenukikötő, mert az idei évben ide szerveztünk a gyerekeknek karitász-napot. A változatos napközbeni programok mindenki nyertesként távozhatott, melyhez édes útravalót is csomagoltunk. Reméljük, hogy a gyerekek jól érezték magukat, és talán barátságok is szövődtek ezen a mozgalmas szeretet-napon. Köszönet a szülőknek, hogy ránk bízták gyermekeiket és az önkénteseknek (fiataloknak és időseknek egyaránt) az egész napos helytállásért.”

Szöveg és fotó: Kisalföld / Jézus Szíve-karitászcsoport, Csorna