Idén is zöldellnek a kertek a Győri Egyházmegyében

A korábbi évekhez hasonlóan idén is vetőmagcsomagokkal támogatta a kertes házban élő rászorulók öngondoskodását a Győri Egyházmegyei Karitász.

A Katolikus Karitásszal együttműködésben még tavasszal megvalósított támogatás során összesen 140 rászoruló családot tudtunk segíteni egyházmegyénk területén: Bábolnán, Bezenyén, Csornán, Fertőszéplakon, Győrben, Ikrényben, Lébényben, Mosonmagyaróváron, Rábacsécsényben, Sopronkövesden, Szanyban és Téten. A változatos haszonnövényekből, zöldségekből, néhány gyümölcsből és virágmagból álló vetőmagcsomag nagy segítséget jelent azoknak, akik anyagi nehézségek miatt nehezen tudnak zöldséget, gyümölcsöt vásárolni, a veteménnyel való foglalkozás pedig megtanítja őket idejük hatékonyabb beosztására, valamint a saját kert folyamatos gondozására.

A célzott vetőmag-támogatáshoz az idei évben a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Katolikus Karitász jóvoltából 1990 db ültetett palánta-adományt tudtunk társítani: cukkinivel, paprikával, paradicsommal, patiszonnal, sütőtökkel és uborkával segítettük a rászorulókat.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász